Met o.a. Meester Omraam Mikhaël Aïvanhov van het Omraam Collectief, de Oneindigen (de Schepper-Engelen), de Engelen van de 4 Elementen, de Hemelse Vader en de Goddelijke Moeder, de Christus Energie

Iedereen heeft weleens gehoord van de alchemie. Alchemie was een oude tak van de natuurfilosofie waarin geleerden op speculatieve wijze materie onderzochten. Het is de voorloper van de moderne scheikunde, waar het geleidelijk door werd vervangen rond het einde van de achttiende eeuw. Een belangrijk doel van alchemie in de Arabische en westerse traditie was het vervaardigen van de Steen der wijzen, om gewone metalen in goud te veranderen, ziektes te genezen en langer te kunnen leven.
De spirituele alchemie echter handelt over de transformatie van ruwe 'materialen' van de (lagere) menselijke natuur. De ware Alchemie zoekt niet zozeer de transmutatie van metalen in goud dan wel de transmutatie en spiritualisatie van de mens zelf.
Een korreltje zand kan in een oester een glanzende parel worden. Een vreetgrage rups wordt een prachtig gekleurde vlinder. Een boom transformeert vanuit de donkere aarde ruwe, minerale voedingsstoffen tot een sap van suikers waardoor hij bloesem en vruchten kan voortbrengen.
We zijn allemaal wel bekend met deze processen in de natuur, maar hebben we ze wel voldoende bestudeerd en al deze verschijnselen in de volle omvang begrepen dat zij ook een spiegel vertegenwoordigen voor onze eigen innerlijke transformatieprocessen?
Is de mens niet evenzeer in staat om de ruwe materialen van zijn instincten en passies te transformeren in de vorm van gezondheid en vitaliteit in zijn fysiek lichaam, vreugde en liefde in zijn hart en wijsheid en begrip in zijn denken?
En hoe moeten we de Steen der wijzen zien? Bestaat er voor het innerlijke transformatieproces in de mens ook een Steen die hem kan helpen in die tranformatieprocessen en die zelfs wonderen kan verrichten? Zo ja, over welke kwaliteiten beschikt die Steen dan? En hoe bemachtig je die Steen dan?
Bestaat die Steen al of moet die eerst vervaardigd worden? Is dit een fysieke Steen of een verblijft die Steen op de hogere gebieden van het leven?
Er is een prachtig voorbeeld van ‘alchemie’ (veredeling) in de fruit- en plantenteelt. Als bijvoorbeeld een grotere tak van een fruitboom langzaam dreigt af te sterven, door welke oorzaak dan ook, dan plaatst de fruitteler op die zieke tak een ent (van het werkwoord enten). Dat wil zeggen een stuk van de stervende tak wordt afgezaagd en de fruitteler plaatst hierop een gezonde, afgezaagde tak van een andere boom. Deze twee worden goed met elkaar verbonden en wat er vervolgens gebeurt is dat de sappen van de boom nu weer door kunnen stromen in het nieuwe deel van de tak. Op deze wijze wordt de boom weer gezond en kan dus weer vruchten voortbrengen. Je zult je misschien afvragen hoe dit voorbeeld dan praktisch werkt voor de mens? Wat is dan precies die ent voor de klacht of het probleem van de mens. Dat gaan we allemaal duidelijk uitleggen in de cursus.
Deze cursus is bij uitstek geschikt voor mensen die diepe, moeilijke en slepende stukken in zichzelf die hun welzijn en spirituele groei belemmeren, op een bewuste wijze willen leren transformeren.

Cursusduur: 5 middagen
Data: 31 januari, 7, 21 en 28 februari, 20 maart 2020.
Van 13.15 - 16.30 uur.
Uitwisseling: € 65,- per middag.

Locatie: Onze praktijkruimte temidden van onze Tuinen.

Bij aanmelding voor deze cursus ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.
Klik hier voor onze algemene voorwaarden.

Je kunt je via ons e-mailadres hiervoor opgeven: info@degoudentijd.nl

Terug naar pagina "Cursussen"