Met o.a. Yeshua en Maria Magdalena, de Aartsengel Gabriël en de Kerubim (Engelen van zuiverheid) van de Sefira Jesod, Meester Peter Deunov.

Tijdens deze cursus gaan we werken aan de opbouw van de Heilige Graal in ons zelf.

Wat is de Graal?
De graal is een levend symbool van de mens die erin geslaagd is in zichzelf de Christus aan te trekken en vast te houden. De Graal is ook het symbool van de volmaakte vereniging van het mannelijke en het vrouwelijke principe in hun meest verheven aspect.
Deze ontwikkeling is een stapsgewijs proces, waarbij je steeds langer en vaker het Christusbewustzijn kan voelen er ervaren.

Wat is het Christusbewustzijn?
Een bewustzijn wat getransformeerd is naar een volledig andere staat.
Er is dan sprake van een nieuwe geboorte. De oude mens is niet meer, alles is nieuw geworden.
Deze transformatie is tot stand gekomen omdat de Christus energie het menselijke bewustzijn en de menselijke, innerlijke structuur heeft opgenomen.
Het mannelijke en het vrouwelijke in de mens zijn dan in harmonie gekomen en, omdat de Christus energie boven de dualiteit staat, is de mens innerlijk boven de dualiteit uitgestegen.
Hiermee gaat een schitterende Liefde en Zachtheid gepaard en een overrompelde zuiverheid, een koninklijkheid en eenvoud tegelijk.
Yeshua zei: “Wie mijn lichaam (wijsheid –mannelijke principe) eet en mijn bloed (liefde – vrouwelijke principe) drinkt, heeft eeuwig leven”.

De Graal wordt gevormd en opgebouwd door Yeshua en Maria Magdalena én met je eigen fluïdum van je hoogste delen van je eigen ziel.
Daarnaast geven Yeshua en Maria Magdalena ook hun eigen fluïdum van hun eigen ziel aan de vorming en totstandkoming van de Graal.
De Graal is dus een prachtige compositie van sublieme zielsaspecten en zielenkrachten van jezelf en van Yeshua en Maria Magdalena.
M.a.w. de Graal is dus levend en heeft een ziel en is schitterend harmonisch verweven met je eigen ziel.

De Graal is dus een buitengewoon Hemels (ehterisch) instrument in jezelf welke de Christus energie kan opvangen, vasthouden en uitzenden om jezelf en de wereld te kunnen verlichten en transformeren in een hoge, prachtige Hemelse staat.
Het is zelfs mogelijk om met de Graal als een zon te worden die alle duisternis verjaagt en overal het licht, de vrede, de liefde en eenheid brengt van de Kosmische Christus in de harten en de zielen van alle levende schepselen. Dit klinkt misschien allemaal te mooi om waar te zijn, maar het is de waarheid.
Maria Magdalena werd door Yeshua indertijd op dezelfde wijze ingewijd in de Graal en daardoor was zij in staat om heel veel mensen te helpen in Zuid-Frankrijk, waar zij noodgedwongen heen moest vluchten, samen met een aantal getrouwen, na de kruisiging van Yeshua.
Hieronder de grot van Maria Magdalena waar zij zich dikwijls terugtrok om te werken met de Graal ten behoeve van de mensheid en de aarde.

De grot van Maria Magdalena bij Rennes-le-Chateau, Zuid-Frankrijk.

De Kosmische Christus manifesteert zich in de Graal en dus in de mens, als de mens begrijpt op welke wijze hij met de Graal moet werken.
Want er zijn voorwaarden verbonden aan het sterker maken van de Graal in jezelf en dus aan de manifestatie van de Christus in deze wereld.
Yeshua zei: “Als u niet sterft zult u niet leven” en “Als u niet opnieuw geboren wordt uit water en geest zult u het koninkrijk van God niet kunnen binnengaan.”
Om de Graal krachtig te maken en de Christus te manifesteren in deze wereld, rijst de vraag voor de Graalleerling of hij bereidt is steeds meer te sterven aan zijn oude leven of dat hij zijn oude, op zichzelf gerichte en bekende leven juist wil handhaven.
Kiest hij ervoor om zijn oude leven te handhaven dan zal de Graal zijn werk niet goed kunnen verrichten en op den duur zelfs helemaal stilvallen en de waarde van het geschenk zal dan niet goed zijn begrepen.
Als de mens echter wil 'sterven' om zo steeds meer in dienst te kunnen treden van de Kosmische Christus en Hem in alles voor wil laten gaan en zich door Hem wil laten leiden, dan zal hij als een feniks verrijzen uit het Christus Vuur en een nieuwe mens, het Nieuwe Jeruzalem, worden.

De Heilige Graal is een fantastisch geschenk voor heel je leven en zelfs ook na het aardse leven.

"Maria Magdalena, The Holy Grail",
door Dante Gabriel Rossetti, Engeland 1857.

Wat gebeurt er precies op een cursusdag?
De cursusdagen worden gehouden in onze praktijkruimte in onze Tuin, temidden van de Tuinen en natuurlijk spelen onze Tuinen die dag ook een belangrijke rol.
Op een cursus- en themadag zul je niet alleen waardevolle informatie en inzichten ontvangen over het thema, maar je zult er ook daadwerkelijk mee in verbinding worden gebracht.
D.m.v. spirituele transmissies (energie en informatie overdracht via ons) zullen deelnemers namelijk contact kunnen krijgen met de liefdevolle energieën en krachten van een keur van Hemelse Lichtwezens en Hemelse Krachten, afhankelijk van het thema, b.v. o.a. de Elohim, de Goddelijke Moeder en de Paradijs Aarde, die met ons en met de Tuinen zijn verbonden.
Het doel hiervan is dat je belangrijke ervaringen en doorbraken krijgt met het thema van die dag doordat b.v. de Elohim en Hemelse Lichtwezens zoals Yeshua en Maria Magdalena je geestelijk in belangrijke mate zullen gaan openen en optrekken in een schitterende ambiance van Liefde en Licht en je diep verbinden met het thema van de dag, allemaal ter bevordering en verruiming van je bewustzijn en het openen van je innerlijke bronnen van liefde en licht. Deze dagen en cursussen zijn dus vooral toegespitst op de praktijk waarin je daadwerkelijk kunt ervaren hoe het is en voelt als je diep in contact komt met het levende thema van die dag.

Tijdens deze cursus gaan we o.a.:

* verbinding maken met Yeshua en Maria Magdalena en andere wezens van licht die als graaldragers ons de weg voor hebben geleefd en die ons in deze cursus zullen gaan begeleiden en helpen
* werken aan de opbouw van de graal in jezelf
* leren hoe je praktisch kunt werken met de graal
* leren hoe je contact kunt maken met de Christusenergie
* zuiveren en verfijnen van onze ziel en ons lichaam
* contact maken met ons Hogere Hart (Christushart) en de stroom van Liefde
* werken aan vereniging van het mannelijke en vrouwelijke in ons zelf
* contact maken met onze Goddelijke Geest, onze Ik Ben

Duur cursus: De cursus bestaat uit 7 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Uitwisseling: € 595,- bij betaling in één keer, of je betaalt € 90,- per keer.

Tijdstip: Deze cursus zal plaats vinden op:
7 november, 14 november, 21 november, 28 november, 3 december, 12 december en 19 december.

Locatie: Onze praktijkruimte te midden van onze Tuinen.

Bij aanmelding voor deze cursus ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.
Klik hier voor onze algemene voorwaarden.

Deze cursus is bedoeld voor minimaal 3 tot maximaal 10 personen.

Je kunt je via ons e-mailadres hiervoor opgeven: info@degoudentijd.nl

Deze cursus is bedoeld voor mensen die:

* houden van het Christusbewustzijn en hieraan willen werken
* willen werken aan zelfrealisatie en transformatie
* gewend zijn aan spirituele persoonlijke processen en daarbij verantwoordelijkheid wil nemen voor alles wat je zelf bent, mooi en niet mooi, licht en schaduw
* een verlangen hebben om zich te verbinden met de Christus
* vanuit het Hartbewustzijn zijn/haar bijdrage wil geven aan persoonlijke en collectieve bewustzijnsontwikkeling voor een Nieuwe Wereld
* dankbaar kunnen zijn voor iedere stap die hun dichter bij de Goddelijke Geest brengt

 

 

Terug naar pagina "Cursussen"